Al onze sieraden kunnen naar wens worden gemaakt met eigen paardenhaar of hondenhaar. Ook zijn er een aantal modellen geschikt om as in te verwerken, waardoor jij je geliefde dier altijd bij je kunt dragen.
De hoeveelheid haar en welk haar je voor wat voor sieraad moet op sturen wordt hier uitgelegd.

Bij paardenhaar wordt aangeraden om staarthaar op te sturen. Dit haar is dikker, langer en sterker dan het haar uit de manen. Je kunt het beste een plukje knippen bij de achterkant vanaf de staartwortel. Hier zijn de haren het dikste en meestal nog helemaal gaaf. Op deze manier zie je er aan de voorkant van de staart niets van.
Heeft jou paard geen hele dikke staart en wil je liever haar van de manen gebruiken? Dan kun je kiezen om een hanger of een klein kwastje te laten maken en vallen de armband af.

HAREN WASSEN.
De haren dienen gewassen opgestuurd te worden. Dit voorkomt namelijk dat je viezigheid en verkleuringen terug ziet in jou dierbare sieraad.

 • Borstel of kam de haren van de staart voorzichtig door voor je er een stukje afknipt.
 • Meet af hoeveel haar je nodig hebt en doe hier een elastiekje om voordat je dit afknipt. Zo blijft alles mooi bij elkaar.
 • Was de haren met shampoo. Dit kan ook met gewone shampoo voor mensen.
 • Zorg dat er geen crèmespoeling of conditioner in komt!
 • Laat de haren goed drogen voor je ze op stuurt.
 • Maak geen vlecht in de haren.
 • Wikkel ze losjes om je hand en schuif de haren in een boterhamzakje.

Dit geheel kan in een enveloppe. Voeg alleen nog je naam en het ordernummer toe en dan is het klaar om onze kant op te gaan!

HOEVEELHEID HAAR.

 • Hangers/ Armbandbedels: In onze hangers en bedels worden maar een aantal haren verwerkt, daardoor zijn deze ook geschikt voor haren uit de manen. Let er wel op (vooral bij witte en lichte manen) dat je zo dik mogelijke haren opstuurt. Wij zoeken de dikste en geschikste haren uit en knippen deze op de juiste lengte. De lengte van de haren dienen minimaal 4 cm te zijn en het aantal minimaal 10. Ook zijn deze sieraden geschikt voor honden- of kattenhaar. Hier zullen meer haren voor nodig zijn om een mooi resultaat te geven.
 • Kwastjes: Onze kwastjes zijn er in verschillende diktes en lengtes. Zorg altijd dat je 6 cm lengte in potlootdik haar opstuurd. Wil je graag het allerdikste en langste kwastje? Stuur dan voor de zekerheid 15 cm lengte in pinkdikte haar op.
 • Vlecht armbanden: Bij deze armbanden komt het meeste haar kijken. Hier hebben we een pluk van ongeveer 45 cm lengte in pinkdikte nodig.
 • Revers speldjes: Hierbij zijn 4 haren van 3 cm al voldoende.

Als je twijfelt of je voldoende haar tot je beschikking hebt, kun je even contact opnemen en kijken we samen of er er passende mogelijkheden zijn.
Zijn er bijzonderheden (bijvoorbeeld haar van meerdere dieren) geef dit dan aan op het briefje bij je naam en ordernummer in de enveloppe. Zonder naam en ordernummer kunnen we geen sieraad maken, voeg dit dus altijd toe bij het haar wat je opstuurd!
Ook is er de mogelijkheid om het haar te komen brengen aan de Boskleane 31 in Tytsjerk (nabij Leeuwarden). Neem hiervoor even contact op met 06-13045085 (Bellen, SMS en Whatsapp mogelijk) of per e-mail: lindavanderkooi@outlook.com om een afspraak te maken. In ons atelier zijn alle voorbeeld sieraden ook aanwezig, voor het geval je nog twijfelt of extra personalisatie wilt.


Wat is een goede armbandlengte voor een strakke of juist losse armband?

Het meten van de juiste lengte voor een armband is heel eenvoudig. Je meet daarvoor de omtrek van je pols. Je doet dat het beste net voorbij het knobbeltje onder je pols. Afhankelijk van het draagcomfort dat je gewend bent tel je daar een aantal centimeter bij op. Je vindt hieronder een tabel met een klein overzicht daarvan.

 Armband fit Armbandmaat
 Strakke armbandJe polsomtrek + 1,5 cm
 Normale armband Je polsomtrek+ 2 cm
 Losse armbandJe polsomtrek+ 3 cm

Heb je dus bijvoorbeeld een polsomtrek van 16 centimeter, en draag je je armbanden graag strak, dan is de gewenste armbandlengte dus 16 + 1,5 = 17,5 cm.

Voorschriften dragen armband.
Des te vaker je de paardenhaar armband draagt, des te mooier deze zal blijven. Door je eigen huidvet blijven de haren namelijk glanzen en drogen ze niet uit. Let er wel op dat je geen parfum op je pols of armband spuit, want hier drogen de haren juist weer sneller van uit.
Draag een paardenhaar armband altijd als enigste sieraad om je arm. Andere armbanden zouden kunnen blijven steken en zo je armband beschadigen. Armbanden met haar dat in een kraal verwerkt is, kan gewoon bij andere sieraden om de pols gedragen worden. Bij het douchen en verkleden is het ook aan te raden je DIERbare sieraad af te doen.
Met deze regels in je achterhoofd blijf je het langste van je armband genieten.

Inpakken.
Als je iemand wilt verrassen met een mooi DIERbaar Sieraad, kun je er voor kiezen om het sieraad mooi in te laten pakken. Dit kun je aangeven in de keuze menu´s bij elk sieraad.

Adres.
De haren kunnen worden opgestuurd naar:
DIERbaar-sieraad
Wjuk 26
9145 RB Ternaard

© 2016 - 2024 DIERbaar-sieraad | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel