Onze kralenarmbanden, hangers en revers speldjes kunnen naar wens worden gemaakt met eigen paardenhaar, hondenhaar of ander haar. Ook zijn er een aantal modellen geschikt om as in te verwerken, waardoor jij je geliefde dier altijd bij je kunt dragen.
De hoeveelheid haar en welk haar je voor wat voor sieraad moet op sturen wordt hier uitgelegd.

Bij paardenhaar wordt aangeraden om staarthaar op te sturen. Dit haar is dikker, langer en sterker dan het haar uit de manen. Kleine hoeveelheden haren zou je uit de start kunnen trekken, zodat je niets hoeft te knippen en de staart dus mooier blijft.
Dit zou eventueel ook met haren uit de manen kunnen.


HAREN WASSEN.
De haren dienen gewassen of heel schoon opgestuurd te worden. Dit voorkomt namelijk dat je viezigheid en verkleuringen terug ziet in jou dierbare sieraad.

  • Was de haren met shampoo. Dit kan ook met gewone shampoo voor mensen.
  • Zorg dat er geen crèmespoeling of conditioner in komt!
  • Laat de haren goed drogen voor je ze op stuurt.
  • Maak geen vlecht in de haren.
  • Wikkel ze losjes om je hand en schuif de haren in een boterhamzakje.

Dit geheel kan in een enveloppe. Voeg alleen nog je naam en het ordernummer toe en dan is het klaar om onze kant op te gaan!

Wil je de overgebleven haren graag retour hebben, geef dit dan aan bij de bestelling. 

HOEVEELHEID HAAR.

  • Hangers/ kralenarmband: In onze hangers en kralen worden maar een aantal haren verwerkt, daardoor zijn deze ook geschikt voor haren uit de manen. Let er wel op (vooral bij witte en lichte manen) dat je zo dik mogelijke haren opstuurt. Wij zoeken de dikste en geschikste haren uit en knippen deze op de juiste lengte. De lengte van de haren dienen minimaal 4 cm te zijn en het aantal minimaal 10. Ook zijn deze sieraden geschikt voor honden- of kattenhaar. Hier zullen meer haren voor nodig zijn om een mooi resultaat te geven.
  • Revers speldjes: Hierbij zijn 4 haren van 3 cm al voldoende.

Als je twijfelt of je voldoende haar tot je beschikking hebt, kun je even contact opnemen en kijken we samen of er er passende mogelijkheden zijn.
Zijn er bijzonderheden (bijvoorbeeld haar van meerdere dieren) geef dit dan aan op het briefje bij je naam en ordernummer in de enveloppe. Zonder naam en ordernummer kunnen we geen sieraad maken, voeg dit dus altijd toe bij het haar wat je opstuurd!
Ook is er de mogelijkheid om het haar te komen brengen aan de Wjuk 26 in Ternaard (Nabij Dokkum). Neem hiervoor even contact op met 06-13045085 (Bellen, SMS en Whatsapp mogelijk) of per e-mail: lindavanderkooi@outlook.com om een afspraak te maken. In mijn atelier zijn er ook voorbeeld sieraden aanwezig, voor het geval je nog twijfelt of extra personalisatie wilt.


Wat is een goede armbandlengte voor een strakke of juist losse armband? 

Het meten van de juiste lengte voor een armband is heel eenvoudig. Je meet daarvoor de omtrek van je pols. Je doet dat het beste net voorbij het knobbeltje onder je pols. Afhankelijk van het draagcomfort dat je gewend bent tel je daar een aantal centimeter bij op. Je vindt hieronder een tabel met een klein overzicht daarvan.

 Armband fit Armbandmaat
 Strakke armbandJe polsomtrek + 1,5 cm
 Normale armband Je polsomtrek+ 2 cm
 Losse armbandJe polsomtrek+ 3 cm

Heb je dus bijvoorbeeld een polsomtrek van 16 centimeter, en draag je je armbanden graag strak, dan is de gewenste armbandlengte dus 16 + 1,5 = 17,5 cm.

Zo hou jij je sieraden mooi!
Als het sieraad niet gedragen wordt, bewaar het dan in het bijgeleverde doosje of zakje.
Kralenarmbandjes blijven het mooist als ze niet, of niet te vaak bloot worden gesteld aan water en overmatige transpiratie. Doe de armbandjes, hangers en ringen met douchen altijd af en vergeet je revers speldje niet van je kledingstuk te halen voordat je deze in de wasmachine stopt.
Pas op met parfum en haarlak, dit zorgt voor een doffe laag op je sieraden.

Inpakken.
Als je iemand wilt verrassen met een mooi DIERbaar Sieraad, kun je er voor kiezen om het sieraad mooi in te laten pakken. Dit kun je aangeven in de keuze menu´s bij elk sieraad. Jouw DIERbare armband wordt standaard in een sieradendoosje geleverd.

Adres.
De haren kunnen worden opgestuurd naar:
DIERbaar Sieraad
Wjuk 26
9145 RB Ternaard

Wil je de overgebleven haren retour, meld dit dan bij de bestelling.

© 2016 - 2024 DIERbaar-sieraad | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel